Restauracja Czarny Piec

menu

Pizza

Pizza z włoskiego pieca opalanego drewnem o średnicy 33cm.

1. Margharita

(sos pomidorowy, biała mozzarella, świeża bazylia)  

 

2. Margharita Dopiio

(sos pomidorowy, podwójna mozzarella, świeża bazylia) 

 

3. Prosciutto e Funghi

(sos pomidorowy, biała mozzarella, szynka parmeńska, pieczarki) 

 

4. Marinara

(sos pomidorowy, mozzarella, świeże płatki czosnku) 

 

5. Prosciutto

(sos pomidorowy, mozzarella biała, szynka, bazylia) 

 

6. Salame Piccante

(sos pomidorowy, mozzarella biała, salami pikantne, czarne oliwki) 

 

7. Spinaci

(sos pomidorowy, biała mozzarella, liście szpinaku, parmezan, czosnek) 

 

8. Prosciutto e Rucola

(sos pomidorowy, biała mozzarella, szynka parmeńska,  Rucola, pomidory cherry) 

 

9. Tonno e Capperi

(sos pomidorowy, biała mozzarella, kawałki tuńczyka, kapary)

 

10. Quattro Formaggi

(sos pomidorowy, biała mozzarella, mozzarella di bufala, parmigiano-reggano, gorgonzola) 

 

11. Pancetta

(sos pomidorowy, biała mozzarella, boczek pancetta, cebula, pieczarki)   

 

12. Speck

( sos pomidorowy,biała mozzarella,szynka Speck) 

 

13. Perra e Prosciutto

(biała mozzarella,gruszka,gorgonzola,Prosciutto,krem balsamiczny) 

 

14. Salame

(sos pomidorowy,biała mozzarella,salami Napoli,oliwki czarne) 

 

15. Nduja e Salame

(sos pomidorowy,biała mozzarella,nduja piccante,spianata piccante,serek ricotta) 

 

16. Focaccia   

 

17.ZAWIJANA

(mozzarella,szynka gotowana Cotto,Gorgonzola,sałatka z rucoli)

 

Sałatki 

Grillowany kurczak
(grillowany filet z kurczaka, mix sałat, pomidorek cherry, ogórek, czerwona cebula, sos bazylikowy) 
Czarny Piec
(szynka parmeńska, mix sałat, gorgonzola, gruszka, czarne oliwki, pomidorki cherry, sos balsamiczno-miodowy) 
Grilowany kozi ser
(ser kozi, mix sałat, suszone pomidory, gruszka, ogórek, sos balsamiczno-miodowy) 

 

Makarony
Spaghetti Bolognese
(sos bolognese, parmezan) 
Tagliatelle Spinaci e Polo
(kurczak, gorgonzola, świeże liście szpinaku, czosnek, sos śmietanowy) 
Gnocchi
(polędwiczka wieprzowa, pieczarki, papryka pepperoni, cukinia, suszone pomidory, cebula, czosnek, sos winny) 
Pappardele Funghi
(grzyby leśne, boczniak, cebula, czosnek, jogurt naturalny, parmezan) 
 
Gnocchi e Spinaci
(gnocchi,świeże liście szpinaku,sos śmietanowy,parmezan,cebula,czosnek)
Tagliatelle all finferli 

 (kurki,pomidorki chery,liście szpinaku,cebula czerwona,czosnek,polędwica wieprzowa,oliwa,grana padano)

Spaghetti Carbonara

(guanciale,żółtko,Peccorino Romano,)

Spaghetti nero di sephia

(czarne spaghetti,krewetki,oliwa,czosnek,natka pietruszki,pomidorki chery,)

Przystawki 

Tatar wołowy 
Bruschetta 
Paluchy

 Deska serów i wędlin

Tatar dla dwóch osób

 

Zupy

Krem z pomidorów pelatti 
​Codziennie zupa dnia 

 

Dania obiadowe 

Pierś grillowana
(frytki, sałatka, sos miętowo-czosnkowy) 
Kotlet drobiowy
(frytki, sałatka, sos miętowo-czosnkowy) 
Kotlet schabowy z pieczarkami i serem
(frytki, sałatka, sos miętowo-czosnkowy) 

De Volay

 (frytki,sos czosnkowy,sałatka)
​Codziennie danie dnia (tablica na fb)

 

Restauracja Czarny Piec w Gostyniu zaprasza! 

 

CZARNY PIEC S.C. MARIUSZ KRÓWKA ANETA KRÓWKA

UL. POZNAŃSKA 200, 63-800 GOSTYŃ

TEL. 531 701 015, E-MAIL: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies.
Kliknij 'Zgadzam się', aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.